Hyvä ihminen, lue blogi! Joka kolmas matkakuumeinen lukee

2011-03-02 14.28.19
Jambo! Kun menet Keniaan ja Mombasaan, joudut heti takiaismaisten kaupustelijoiden kynsiin. Blogi kertoo, matkasivusto tai -esite ehkä ei. (c) Tiina Vahtera
Print
Print

Tiina Vahtera

Ensi viikolla ne alkavat, reissaajan karkkipäivät. Matkamessut.

Messujen jälkeen matkaintoa ei pidättele edes jouluhulinoissa tärvääntynyt pankkitili, joten paras antautua välttämättömän edessä. Kolmasosa matkaa suunnittelevista etsii tietoja ja fiiliksiä matkablogeista, tietää TNS-Gallupin tänään 14. tammikuuta julkistettu tutkimus.

Vertaiskokemukset ovat useimmiten rehellisä. Tai no, henkilökohtaisia kuitenkin.

Etsimättä tulee mieleeni matka Afrikan Tähden saarelle, jolta ei pääse pakoon kun sattuu kääntämään rosvon. Se on ihanan kuuloinen Kap Verde, vihreä niemi. Kap Verdelle tehdään matkoja myös Suomesta. Pääsaari Sal ei ole vihreää nähnytkään.

Sal (2)
Salin saari näyttää koneesta tältä. Maassa näky ei ole juuri kummempi. Hiekka tunkee enemmän silmiin. (c) Juha Puikkonen

Älä jää Saliin, ellet satu rakastamaan hiekkaa. Sal on hiekkaa ja merta. Lähde Boavistalle.

diminikaanit2
Dominikaanien Samanassa on rauhan rantoja. (c) Tiina Vahtera

Kun lomailet Dominikaaneissa, joka muuten on vahvassa nousussa taas, valitse Samana. Puerto Platassa possunväriset jenkit paistattelevat ja vesijumppaavat viiden tähden internaateissa, etteivät vain joutuisi tekemisiin paikallisten kanssa. Samanassakin on all inclusive -helvettejä, mutta myös suloisia pikkuhotelleja.

Thaimaa on hankala. Jokaisella on  lempparinsa. Minä löysin omani kanoottiretkellä, ja samalla röyhkeimmät näkemäni apinat.

2007-02-13 10.17.04
Thaimaan Phang Ngan lahden apinat ovat törkeän inhimillisiä. (c) Tiina Vahtera

Phang Nganissa ihanat törkimykset tulevat kanoottiin ja ryöväävät banaanin kädestäsi.

Surullisimman näköiset norsut kohtasin Pinnawelan  orpokodissa Sri Lankassa. Ne eivät kuitenkaan ole surullisia, vaan onnekkaita. Elefantin elämä turistialueilla ei ole hääviä. Ratsunorsuja koulutetaan raa’asti, joten älä ratsasta lomallasi. Se on epäeettistä.

2010-01-30 06.01.00
Tämä orpo raukka astui miinaan Sri Lankan tamilialueella. (c) Tiina Vahtera

Blogeista löydät hyvässä lykyssä parhaat ruokavinkit, joskin hurmaavimmat eväät  voivat olla tavoittamattomissa tai ainakin mutkien takana. Tämä vastapyydystetty ja -valmistettu hummeri odotti syöjäänsä Isla Margaritan vesillä Venezuelassa. Sinne on nykyään hankala päästä ja ulkoministeriön matkustustiedotteen mukaan matkailua maahan on vältettävä.

Viime aikojen uutiset maailmalta eivät ole leikkiä.

ravut
Tunti sitten Karibiasta nostettu hummeri. (c) Juha Puikkonen

Ihanat elämykset saattavat toki olla yksinkertaisia ja lähellä: alla mätipläjäys Längelmävedeltä. Parasta juuri nyt! Muista kuitenkin, että jää… jne.

2011-01-08 18.56.27
Haukivainaa mökillä. (c) Tiina Vahtera

Suomi, mikä ihana matkakohde johonkin vuodenaikaan.  Kun kalan makuun päästiin, tätä ei voi ohittaa. Sivistynyt muikkuateria Kuopion Sammossa päättyi sivistymättömään ähkyyn.

sampo
Kiesus, kun oli hyvvää! (c) Martti Vahtera

Ihmetteletkö usein mitä lennolla tarjoillaan? Yritäpä saada vastaus lentoyhtiöiden sivuilta. Tuskin löydät. Blogi kertoo  – mutta tarjottavat saattavat muuttua eli poistua jo ennen kuin seuraava aikataulu on tehty.

airberlin
Oi niitä lentoja! Nam… (c) Tiina Vahtera

 

En käytä mitään aasinsiltaa siirtyessäni Air Berlinin nahkeasta kolmioleivästä silmänruokaan. Matkalla on ihan kiva olla vain ja katsella:

_MG_0948
Puhumatta paras. (c) Juha Puikkonen

Tai keksiä jotain tosi outoa vain siksi, että värit ovat niin hurmaavat. Saharan auringonlasku. Ken käy, hän näkee.

IMG_9389 kopio
”Kamelit ja palmu” Saharan väreissä. (c) Juha Puikkonen

En kovasti pidä Dubain ostoskeskuksista, eikä kyllä ole varaakaan. Kaikki eivät Arabiemiraateissa elä kullassa eivätkä jalokivissä.  Ainoasta matkastani Emiraatteihin jäi painavimpana mieleen parrakaan miehen jotenkin sydäntäsärkevä olemus.

2010-02-01 16.03.18
Mies ja haave, Burj al Arab. (c) Tiina Vahtera

Ei tarvitse matkustaa maailman ääriin löytääkseen jotain yllättävää ja pöhköä. Tukholmaan tuli viime kesänä täysin hulvaton vempele Ocean bus. Testattu on. Ja nautittu.

Bussbåt Båt ocean bus
Tukholman riemukas turistitäky Ocean bus. Handout.
Bussbåt Båt ocean bus
Tässä tapauksessa kuva valehtelee. Ocean busin isännät Max ja Palle ovat kuoliaaksinaurattajia. Handout.

Tapoihini ei kuulu kovasti kehua Turkua, enkä kehu nytkään. Saaristomatkailu on Matkamessuilla isosti esillä ja Turun saaristo maailmankuulu. Kyllä sitä pikkuisen kehtaa puffata;  ja sen läpi pääsee nätisti Ahvenanmaalle. Oolanti on  toista maata: Suomea, mutta niin ruotsalainen.

ahvenanmaa1
Oolanti. Tosi vahva suositus. (c) Tiina Vahtera

Suunnittelitpa matkaa Australiaan tai Airistolle, käy hyvä ihminen Matkamessuilla ja lue blogeja. Ehkä ei tarvitse lähteä minnekään.

Pahasti näyttää nyt siltä.

venezuela
On reissuja ja on Reissuja. (c) Juha Puikkonen

3 comments

Add Yours

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s