Italiassa Demisin, Güntherin, Luigin, Mauricen ja Pallen kanssa

Aamiaisvuorossa se aito ja alkuperäinen Demis Roussos.

Tiina Vahtera

Tämähän näyttää otsikossa pahemmalta kuin luonnossa.

Kun lähtee lomalle Italiaan eikä kaikki käy kuin Gardalla vaan pikemminkin kuin Kälviällä, pitää siitäkin repiä hupia.

Tässä ovat ihanat palvelijani Demis, Günther, Maurice, Luigi ja Palle samassa persoonassa. Rakkaani lähti leikkiin mukaan. Tule sinäkin.

ENSIMMÄINEN aamu. On ajettu helteessä, sateessa ja ukkosenpieksämässä ihan kiukulla ja  adrenaliinilla Aronaan Lago Maggiorelle, jossa meillä on toista kesää sama kämppä. Ajaminen oli virhe. Paremmin pääsee junalla tai suihkuputkella (hyi, hyi).

Ensimmäisenä aamuna armaani, kuten aina, valmisti aamupalan. Hänellä oli – kuten aina reissuissa – päällään kaftaani, joka on hankittu muutamalla dirhamilla Marokosta ennen Berliinin muurin murtumista. Ystäväni mies tokaisi asun ja sen kantajan ensi kerran nähtyään juhannuksena 2002:Demis Roussos”!

 

Aamiaisella Günther.

TOISENA aamuna armaani rimpuili hieman, mutta suostui panemaan edellispäivänä ostamansa ”maailman pornoimmat aurinkolasit” päähänsä ja tadaa! Siinä meillä on uusi miespalvelija,  Günther. Muistathan, saksalaiset kalapuikkoviikset, suttuiset videot jne. Mistäkö minä tiedän? Tiedänpähän vaan.

Metamorfoosi Güntheriksi alkoin edellispäivänä matkalla Stresaan. Satoi.

Arona on pieni, siisti kaupunki Lago Maggioren etelärannalla Italian pohjoisosassa. Lähin lentoasema on Milanossa. Niitä on kolme. Yhdellä niistä, Malpensassa, vietimme viime kesänä kymmenen tuntia. Yhden, Linaten, paikkeilla eksyimme tällä reissulla. Bergamon ohitimme uutta autostradaa. Vanhan stradan piti mennä siitä ohi. No se siitä.

Matkalla Lago Maggiorelle oli tällaista:

Limonen kaupunki Gardalla. Limoncellon koti. Uhkea helle.

Matkalla Maggiorelle oli myös tällaista:

Milanon uusi autostrada. Uhkea ukkosmyrsky.

Mutta mehän emme stressaa… emmehän?

Stresa on hiukan Aronaa suurempi kaupunki Maggiore-järvellä. Paljon brittituristeja, Günther-laseja myynnissä.
Emme!

KOLMAS aamu. Nyt armas miespalvelijani on jo leikissä mukana. Aamiaisen tarjoilee Luigi, olemmehan Italiassa!

Signora! Prego!

Taas sataa. Suomessakin kuulemma sataa. Jos seuraavana päivänä ei sada, lähdemme käymään Comolla, kolmoisjärvistä kuulemma kauneimmalla ja vähemmän ruuhkaisella kuin Garda.

Lähtöaamuna ei just sada. Puikoissa ruotsalaisherkku Palle, vesillehän olemme menossa. 

Sosiaalisessa mediassa herätti kritiikkiä Pallen asu: ei kaftaania, ei merimieslakkia.

Como oli hieno; se vähä minkä siitä näimme. Keli näet.

Kolmoisjärvistä kaunein, Como.
Singing in the Italian rain.

Aronassa kotikämpällä paistoi aurinko. Kukahan aamulla tarjoilee?

Erittäin lupaavaa: sunnuntain kunniaksi Maurice! Voilá, madame!

SUNNUNTAI oli hyvä päivä. Maistoimme rieslingiä ja tavan mukaan kiistelimme siitä, onko jumalainen juoma Elsassista vai Alcasesta parempaa. Minä katsoin voittavani, koska aamu oli alkanut Mauricen tähdittämänä.

VIIMEINEN aamu, maanantai. Komerosta oli katsottu jo valmiiksi vuokra-asunnon kalustoon kuuluva päähine ja sitä myötä kansallisuus. On luovuttettava.

Olemme enää tovin Toto Cutugnon ja Luigin maassa. Siirrymme Güntherin maan kautta Kari Tapion ja Kari Väänäsen kotimaahan. Ja murheellisen laulujen maahan.

Aamiaisen tarjoilee rakas mies Marsista, joka ei ikinä siviilissä pane kypärää päähän, mutta eipä kyllä aja pyörälläkään.

suomalainen

Olen suomalainen.

Mitä opimme tästä?

No emme taaskaan juuri mitään, paitsi, että älä anna sään lannistaa. Ilo pintaan vaikka syän märkänis. Italiassa on kivampaa sateella kuin Suomessa. Vai onko?

Kannattaa käyttää Marokossa ”only for you, gentleman” -tarjous. Lähes 30-vuotiaasta kaftaanista riittää iloa pitkään ja monelle. Hintansa väärti.

Jos kahdesta pitää valita, niin mieluummin epävakaa ja vaihteleva kuin tulikuuma Lucifer. Pätee siis säähän, ei tarjoilijoihin.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s