Herkkumatka Narvaan, kaksi sikahyvää vinkkiä

Sakari Nupponen

Kun palasin kolmen päivän Koillis-Viron matkalta takaisin, kotisaunan alaporras petti. Hyvä mainos, vai mitä?

20170610_221649.jpg

Tämä sangen salaattipitoinen annos ei ollut ainoa syy, mutta syylliset tiedetään nyt nimeltä. Tämä tapahtui siis Narvassa ja Narva-Jõesuussa.

20170610_234543.jpg

Hotellissa oli kehnohko illallinen ja toppuuttelin sen kanssa. 4.6. avattu Franzia oli Googlen mukaan 1,6 killometrin päässä. (Nimi liittyy alueen yli satavuotiseen matkailuhistoriaan, tämä oli Viron Terijoki).

Puuskutin paikalle 22.05. Ravintola oli mennyt oman ilmoituksensa mukaan kiinni kello 22. Minulle suositeltiin ribsejä ja kohta yhtäkkiä koko sali oli täynnä juhlivia venäläisiä syömässä ja juomassa pullotolkulla viiniä. Olihan meitä suomalaisugrilaisiakin kaksi. Kumpikin eri päässä baaritiskiä. Itsekseen.

20170610_221426.jpgAlkupalaksi tuotiin ruisleipää ja karhunlaukkavoita sekä laardia sipulilla. Karhunlaukka haetaan suoraan luonnosta ja se saa etenkin venäläiset ihan sekaisin rakkaudesta ruokaan.20170610_145114 (1).jpgKoko juttu lähti lapasesta jo päivällä täältä: ”Viron Viipurin” Pyöreästä tornista eli Narvan linnoituksen Rondeelista. 20 hengen seurueemme sai pienellä varoitusajalla loistavan palvelun ja todella herkullisen lounaan: possunfilettä, sinappikastiketta, uunijureksia ja muussia. Kuvassa tarjoilee paikan isäntä Siim Sommer. Hänen liikekumppaninsa ja Rondeelin pääkokki Indrek Kõverik oli perustanut sivutoimenaaan Franzian ”Viron Terijoelle”.20170610_225626.jpg

Tässä  kuvassa on Indrek kovan päivän iltana. On se hurjaa! Nuoret yrittäjät ja kokit hämmentävät koko maailmankuvamme Narvasta.

Lisää Koillis-Virosta seuraavissa blogeissa, Seuratkaa! Ette voi jäädä kylmäksi.

PS Minä lähdin yhden jälkeen, mutta bileet jatkuivat…

20170610_222917.jpg

Kerran vielä ribsit ja ruokalistaa:

20170610_220846 (1).jpg

 

 

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s