Kuolema Milanossa

2016-06-27 14.51.24
Viisi tuntia takana, viisi edessä.

Kuolema Venetsiassa on Thomas Mannin kuuluisa novelli ja Luciano Viscontin kuuluisa elokuva, mutta kuolema Milanossa ei ole maailmanhistoriassa mitään, paitsi meille.

Kuolema Milanossa ei ole mikään Iso ja Tärkeä Kuolema, kuten se, jota edeltää Leonardo da Vincin Milanossa sijaitseva Pyhä ehtoollinen (ei nähty). Kuolema Milanossa oli pienenpieni lentokenttäkuolema, jonka moni muukin on kokenut. Se päättyi viime yönä ja oli ihan omaa syytä.

ostanu
Mittään en oo ostanu.

Lomahuoneistomme Lago Maggioren rannalla oli ihana kuuden hengen residenssi (kahdelle), Arona-nimisessä tuppukylässä, jossa ei ollut turisteja. Paljon sinistä vettä ja auringonpaistetta.

Residenssin kuljettaja Fabio tuli sovitusti maanantaina kello 8.30 hakemaan meidät kentälle. Hankalahko matka Malpensaan maksoi 60 euroa. Kirpaisi, mutta se olisi ollut saman, jos meitä olisi ollut kuusi.

juhannus
Herttainen juhannus järven rannassa loppui pieneen kuolemaan.

Ihmettelimme hiukan, ettei puhelimiimme tullut edellisiltana lähtöselvitystä kuten yleensä. Olimme varanneet lennot tavanomaiseen tapaan tosta noin vaan, mennään passilla läpi ilman turhia lippulappuja.

Yritin päästä sähköpostiini tsekkaamaan koneemme tarkkaa lähtöaikaa, mutta meili ei toiminut missään. Finskin sivuilta selvisi aamukoneen lähtö.

Olimme hyvissä ajoin perillä lentoasemalla. Jonossa sitten kilahti. Konemme lähtee kello 19, lähtöselvitys suoritettu. Olimme seuraavina luukulla, kymmenen tuntia etuajassa.

”Kyllä, voitte vaihtaa lennon tänään kello 9.30 lähtevään. 250 euroa. Both”.

IS 200910 matkailu Matkalaukku. Kuva: Tiina Vahtera
Paljon nähnyt.

Emme vaihtaneet. Veimme ne perhanan laukut säilytykseen ja mietimme  miten tässä näin kävi.

2016-06-27 09.54.55
Paljon kokenut.

Tottahan otimme tilanteen sivistyneen sopuisasti, me kokeneet maailmanmatkaajat, joille aina sattuu ja tapahtuu. Tällä reissulla ei vielä ollut sattunut, joten vääjäämätön oli edessä.

Taidettiin sitten varata iltalento takaisin päin kumminkin. Oishan sen voinut tarkistaa.

Lähdetäänkö Milanoon? Tunnin matka? Pirun hikistä, kaikki ostettu, ruman kirkon katolla käyty. Istuttu kahviloissa ja katseltu kauniita ihmisiä.

kirkonkatolla
Signora Duomo di Milanon katolla.
uomo
Uomo Duomo di Milanon katolla.

Ei lähdetä. Opetellaan kymmenessä tunnissa Milanon lentokenttä niin, että jos joku jotain kysyy, voimme sanoa ME TIEDÄMME SIITÄ KAIKEN.

2016-06-27 14.38.07
Milanon kentällä on hassuja vempeleitä, kuten kolikkopuhelimet.

Onneksi Milano ei ole Arlanda. Eikä Venetsia. Eikä Nairobi. Eikä mikään pikku läpi, jonka on vartissa kävellyt päästä päähän. Otimme meille määrätyn kympin opintomatkana.

2016-06-27 15.06.24
Täähän löytyi heti!

Emme tsekanneet sisään, koska emme voineet.  Kello oli liian vähän. Jäimme lähtevien ja saapuvien halliin, josta pääsi ulos.

2016-06-27 10.58.29
Tämmöinen kiva kävelysilta.
2016-06-27 10.55.26
Paljon parkkiksia täällä.

 

2016-06-27 10.38.49
Futuristinen Sheraton. Otettaiskos tuhmasti päivähuone. No eeeiii!

Ulkona näytti siltä miltä kentillä näyttää. Ankealta. Takana siinsivät Alpit, mutta niistä vasta  huonot kuvat tuli.

Happihyppely alkoi pian potuttaa, koska happi maistui röökiltä. Luulimme jo, että tupakointi Euroopassa on vähentynyt. Ei ainakaan lentokentillä.

2016-06-27 14.08.39
Nukkuminen on hyvä tapa tappaa aikaa.

No dataillaan. Mutta kun akut on vähissä ja piuhat tavarasäilytyksessä. Ei jaksa purkaa. Lukemista? Englanniksi? Älä naurata!

Syöminen on aina kivaa. Pizza oli paitsi reissun eka, myös hyvä.

2016-06-27 11.51.14
Raikas, hyvä!

Kenttäjuopottelua on tullut nuorempana harrastettua. Se ei ole kivaa ja siitä voi seurata ikäviä myöhästymisiä. Niitä tässä nyt vielä tarvittaisiin. Tyydyimme pariin olueen ja proseccoon. Taisi mennä yksi Aperol myös, kun sellainen näyttää kuvassa olevan.

Kentällä on mukava seurata ihmisiä, mutta heitä ei oikein uskalla kuvata. En minäkään haluaisi tulla levitetyksi kaiken maailman blogeihin.

2016-06-27 13.06.57
Nätti DG-mainos.

Tympii. Tää on kyllä nähty. Ihmisiä jonoissa.

2016-06-27 11.09.21
Oliko Kiinaan menijöitä?

Vessat ovat  aina yllättäviä.  Milanossa pönttö alkaa lurista heti kun persuus ilmestyy anturin kohdalle. Se on fiksua, koska näin kehtaa tehdä minkä tahansa asian ilman, että tarvitsee pidätellä äänihaittoja. Samalla ahteri huuhtoutuu melko monta kertaa.

2016-06-27 14.44.38
Mainio vessakeksintö, jos olet lasten kanssa yksin reissussa.

Puuh. Melko kivan näköisiä koneita. Osa on aika kirjavia. Kaikenlaisia yhtiöitä sitä maailmassa on.

kyltit

Aasialaiset ja eteläamerikkalaiset kelmuttavat matkatavaransa. Se johtuu turva- ja siisteyssyistä sekä siitä, että joissakin  maissa saatetaan  laukkuun livauttaa laitonta, ja siitähän sotku syntyy.

2016-06-27 15.35.47
Säästetäänkö vaipat vai jalkapallot?

Perulainen perhe, noin 12 ihmistä, järjesti riemukkaan härdellin Madridin-lennon jonossa. Painoa kapsekeissa (noin 20) oli liikaa. Kelmutetut laukut  punnittiin yksitellen, avattiin, siirrettiin kamaa kassista toiseen. Oli vaippaa, vaatetta, jalkapalloa.

Lapset juoksivat, isäntä hääräsi, emäntä määräsi. Kaikki sujui loistavasti. Kukaan ei hermostunut. Toivotimme hyvää matkaa sinne kauas. Mutta miksi vaipat pakattiin ruumaan?

Mites muuten meidän laukut? Rouva kassi painoi 26 kiloa (raja 23) ja herran 20. Voiko tarkemmin enää mennä! Kyllä tässä vielä jokin hämminki kehkeytyy.

2016-06-27 15.24.04
Italia-Espanja-matsi alkaa kohta. Tää helveltinkone ei toimi vaikka on free wifi!

Loppusuora häämöttää. Italian ja Espanjan välinen EM-peli on menetetty, koska yhteydet takkuavat ja ollaan vielä väärällä puolella. Perulainen näytelmä pelasti paljon.

Seuraa uusi näytelmä Finnairin luukulla. Sitä voisi luonnehtia Speden Rautakauppa-sketsiksi. Rouvaspuolinen virkailija näyttää, kuinka hitaasti check in -luukun voi saa auki. Hänen kanssaan ei ehkä kannata joutua sanasotaan.

”Se antais ensin piiskaa mulle ja sit sulle”, mies kuiskuttaa.

Tunti siinä tuhraantui kaikkine esitemppuineen. Nyt alkaa kenttäkuolema olla lähellä, ellei se luukku ala aueta. Ja jotkut oikeasti asuu kentillä!

2016-06-27 12.37.51
Lentoja menee, lentoja tulee, me pysymme kentällä.

Vihdoin! Turvasta mentiin sukkelasti viidessä minuutissa. Pakolliset naamarasvat ja sitten puoleksi tunniksi katsomaan matsia, jos telkkari jostain löytyisi. Löytyi, mutta sieltä tuli  tanssiohjelmaa.

Hapan tätsy oli järkännyt meille paikat eri riveltä, mutta ei hätää: koneessa aina joku suostuu vaihtamaan. Ei silti, olimme nyhjänneet kimpassa viikon. Mukavampi kuitenkin yhdessä mennä loppuun saakka.

Finskin kiva lentoemäntä kävi vähän väliä tsekkaamassa pelitilanteen: Italia voitti 2-0, jee! Ja Islanti johti Englantia vastaan. Nyt on maailma mallillaan.

kotona
Laukut tulossa, ehditään toiselle puoliajalle kotiin!

Islanti voitti.

Selvisimme sittenkin hengissä kymmenen tunnin kenttämaratonista.

Mitä opimme? Emme tietenkään mitään. Voi niitä vanhanaikaisia printtejä kuitenkin mukanaan kuskata, ihan vaan siltä varalta, että sähköposti ei aukea.

Näkyi olevan muillakin.

 

 

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s