Nyt ei rupsahdeta: Näin selviät 24 tunnin risteilystä (periaatteessa)

Tiina Vahtera

2016-03-09 09.20.48
Erikoiskosmetologi Kirsi Alariesto hieroo risteilymatkustajaa henkiin.

Vuorokauden risteily laivalla ilman satamaan pääsyä on koitos ihmisen psyykelle ja varsinkin fysiikalle. Tai miten siihen asennoituu.

Näin alkukeväästä, kun räpäskää on joka puolella, ei ole talvi, ei kevät, risteily keskellä viikkoa osoittautuu yllättäen  mainioksi riuhtaisuksi arjesta. Ei tarvitse säntäillä sinne tänne, kun ei pääse.

2016-03-09 10.54.08
Viking Gracen kylpylän asiakkaat nauttivat Tukholman saariston ihanuudesta melkein kosketusetäisyydeltä.

Aluksi tuntuu ihan kreisiltä lähteä Turusta, josta sekä Viikkari että Silja kulkevat kuin metrot koko ajan edestakaisin. Lopulta se ei ihan hullua olekaan.

Vikingin lippulaiva Grace lähtee illalla 20.55. Pääkaupunkilaiset pääsevät satamaan kätevästi junalla (jos se sattuu kulkemaan aikataulussa). Illallispöytään kannattaa mennä heti, jotta ehtii vielä nauttia yön riennoista.

Kun risteilyn ideana on hemmotella pitkän talven räydyttämää ruumista, niin sitten hemmotellaan kunnolla: uhrataan 47 euroa äyriäisvatiin.

SONY DSC

Jatketaan kahdenkympin karitsa-annoksella

SONY DSC

ja viimeistellään ähky seitsemän euron suklaasikarilla.

SONY DSC

Normaalien ruokajuomien ja pöytäliinan sottaamisen jälkeen kello onkin hurahtanut keskiyön puolelle. Perin harvoin tulee mätettyä kolmen ruokalajin satsi ennen maatamenoa. Tanssinjytke retroravintolassa on ainakin teoriassa kelpo vaihtoehto muutaman kalorin polttamiseen lattialla. Teoriaksi jää.

Tomi Markkolasta tykätään.

Laiva on anivarhain aamulla  ihanassa Tukholmassa ja lähtee saman tien takaisin. Sääli, mutta se on pelin henki.

Paluumatka on aikuiselle lomailijalle ehkä  paras osuus.

Ei toki aamu vielä, sillä peilistä kurkistaa neljä iltaherkuttelun turvottamaa nakkia. Ne ovat silmäluomet.

Silloin tulee apuun Kirsi Alariesto kollegoineen. Puolessa tunnissa Kirsi hieroo, napsuttelee, stimuloi ja kuorii nahkasi sellaiseen kuntoon, että hehkut loppupäivän kuin  nuori neito. Ja vaikka et hehkuisikaan, luulet hehkuvasi. Hedelmähappokuorinta, 49 euroa, on joka nipsaisun väärti.

2016-03-09 09.11.55
Ei hehku vielä.
Kirsi Alariestolla on hyviä neuvoja ja taitavat kädet.

Kirsi Alariesto, taiteilijoiden sukua, neuvoo ennen aamiaista miten nuutunut ihminen herää eloon iltasyöminkien ja mahdollisten sivistyneiden juominkien jälkeen:

– Pitää juoda paljon vettä, koska iho kuivuu laivalla ihan samalla lailla kuin lentokoneessa. Ainakin kaksi litraa. Pidä verensokerit tasaisena. On hyvä myös käydä haukkaamassa välillä happea ulkokannella. Gracella on siihen hyvä tilaisuus, koska suojaisia paikkoja löytyy, Kirsi vinkkaa.

Hän tietää niksit sekä teoriassa että kokemuksesta. Viikkarilaisten työrytmi on viikko laivalla, viikko maissa.

Silmätippoja kannattaa niin ikään käyttää.  Unohda hissi, ravaa portaissa.

Jostain syystä ihminen muuttuu laivalla täysin kyltymättömäksi. Moniko syö kotiaamiaisella puurot ja kokkelit, pekonit ja sillit, jugurtit ja hedelmät? Vanha totuus tietää, että kun edellisiltana kunnolla mättää, niin aamulla on kahta kauheampi nälkä.

SONY DSC
Gracen aamiaisen hedelmätarjonta on kelvollinen. Kahvi on huonoa, Löfbergs Lilaa.

Kirsin opit auttoivat välttämään täydellisen ähkykatastrofin.  Kun kerran jaksaa liikkua, kannattaa komentaa itsensä ulos kannelle. Maisema on mykistävä.

Kappas, toinen punainen laiva. Tukholman saariston katseluun ei kyllästy.
tallinkromantika
Tallinnan ja Tukholman väliä seilaava TallinkSiljan Romantika lipuu näköpiiriin.

Blogiystäväni Kaisa ja Sini Naiselosta kehottavat kokeilemaan laivan Spa-osaston kylmähuonetta ja yrttisaunaa. Loistoidea!

jäähuone (2)
Varpaat paleli.

Suurehkoa aamiaista voi sulatella myös mukavan väljässä porealtaassa. Kun pari tuntia lilluu, ainakin sata kaloria kuluu… kuluuhan?

väsähtänyt

Viking Grace on rakennettu niin, että kaikkialta näkyy merimaisema.  Sisustus on Vertti Kiven käsialaa, saman miehen, joka suunnitteli Finnairin uusimman koneen interiöörin.

SONY DSC
Tyylillä mennään.
Ellei tässä maisemassa rentoudu, missä sitten?

Pitkä päivä merellä sisältää tietysti myös päivällisen ruokajuomineen, mutta niiltä orgioilta säästän teidät, hyvät lukijat. Tiedätte itsekin.

Ai niin,  meikäläinen ei selviä miltään reissulta ilman pientä vastoinkäymistä. Puhelimen laturihan se jäi hytin pistokkeeseen roikkumaan. Se on  pieni haaveri. Matkaaja ja tuliaiset kumminkin päätyivät ehjinä kotiin.

Yöllä piti kyllä käydä neljä kertaa pissalla. Oudot ruoka-ajat, normaalia runsaammat ruokajuomat, liian vähäinen ulkoilu ja liikunta, ilmastointi ja kokolattiamatot saivat aineenvaihduntani tilaan, joka rauhoittui vasta omassa sängyssä, oman kuorsaavan puolison tutun äänimaailman ympäröimänä.

Vinkki Vikingin ja TallinkSiljan pitkille linjoille: lymfahierontamahdollisuus meitä ikuisia turpoajia varten.

Kun tahdot levätä ja nauttia

  1. Valitse alkuviikon lähtö. Rällääviä nuorisoporukoita ei silloin juuri ole. Vaarana tosin ovat rempseät duunipoppoot virkistyspäivineen. Ole suopea, vaihda kapakkia.
  2. Kokeile Turun-linjaa. Oikeasti. Viking Grace on tyylikäs, mukava laiva, sekä Tukholman että Turun saaristo upeita. Ruoka on hyvää. Henkilökunta on ystävällistä, eivätkä kaikki puhu turkua.
  3. Uhraa budjetistasi osa kylpylään ja hoitoihin. Vaikka baari-illan kustannuksella.
  4. Opettele heti reitti hyttiisi. Laivan anatomia on suuntavaistottomalle ihmiselle aina yhtä suuri mysteeri.
  5. Jos pääset matkaan ilman pieniä lapsiasi, kaihda pallomerta ja tenavahuoneita. Ei tule ikävä eikä tarvitse kuunnella marinaa.

Matka Viking Gracella tehtiin yhteistyössä Viking Linen kanssa.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s