Malesian Alcatraz: kummajaissaari Pulau Jerejak

Tervetuloa Pulau Jerejakiin!
Tervetuloa Pulau Jerejakiin!

Teija Laakso Minä toivoin lomaltamme seikkailua sademetsissä, ja sain mitä halusin. Ehkä hieman eri tavalla kuin ajattelin, mutta niinhän ne yleensä tuppaavat asiat menemään.

Etsiessämme netistä majapaikkaa Malesian Penangin saarelta törmäsimme paikkaan nimeltä Jerejak Rainforest resort & Spa.

Se vaikutti täydelliseltä. Iso uima-allas, pieniä villoja majoitukseen. Mahdollisuus kiipeilyyn, vaellusretkiin, kajakointiin, jousiammuntaan & peleihin, maastopyöräilyyn, hierontaan… Ja hotellilla olisi myös pari ravintolaa.

Spa omine kylpylöineen sademetsän keskellä...
Spa omine kylpylöineen sademetsän keskellä… Taustalla näkyy Penangin saari ja miljoonakaupunki Georgetown. Lahden toisella puolella se ei häiritsisi meidän rauhaamme. Kuulosti täydelliseltä.

Edullinen hinta selittyi sillä, että hotelli sijaitsi omalla pikku saarellaan Penangin edustalla, joten sinne ja sieltä pois pääsi vain hotellin omalla veneellä. Se ei olisi meille ongelma. Mehän pärjäisimme saaren antimilla vallan hyvin -mitä muuta ihminen voisi loppulomaltaan toivoa!

Jerajak oli NIIN outo paikka. En vieläkään ihan tiedä mitä ajatella, mutta kummallinen se ainakin oli.

polskahdus]
Yli 20-metrisellä uima-altaalla ei ollut ruuhkaa. Siellä ei ollut ketään muita.

Aikoinaan hienoksi laitettu hotelliparatiisi oli lähes autio. Meitä oli neljä, lisäksi amerikkalainen Carl, aika outo tapaus hänkin. Illallisella näimme lisäksi yhden kiinalaispariskunnan. Valtavassa hotellissa. Henkilökuntaa ei ollut paljon, mutta paljon enemmän kuin meitä.

Ensimmäisenä päivänä saarella näkyi lisäksi” kokousväkeä”. Tosi kummallista sellaista: Näimme osallistujista muutaman, ja he olivat pukeutuneet lomasaaren helteessä länsimaisiin tummiin pukuihin. Heidän käytössään olevasta salista kuului välillä hurmiolliseksi yltyvää puhetta ja kannatushuutoja. Joku myyntiporukka tai kultti, mikä lie.

Koripallokenttä oli päästetty perunapelloksi, taustalla näkyvä Beach Bar autioksi.
Koripallokenttä oli päästetty perunapelloksi, taustalla näkyvä Beach Bar autioksi.

Paikat oli päästetty ränsistymään käytön puutteessa. Beach Bar pallokentän vieressä näytti kaukaa kutsuvalta, läheltä hylätyltä. Baarin hyllyillä oli vielä muutama unohdettu viskipullo. Iso uima-allas oli lehdistä roskainen ja unohdettu kloorata. Kuntosali uima-altaan laidalla oli ”remontissa”, laitteista tyhjennetty.

Monta varaania löydät kuvasta?
Monta varaania löydät kuvasta?

Hienohiekkainen uimaranta näytti hienolta, mutta kävellessämme sitä kohti hotellinjohtaja kiirehti peräämme: no swimming, no swimming! Rantavedet olivat kuulemma täynnä polttavia meduusoja. Rannalle hylättyjen kajakkien alta hiipi puolitoistametrinen varaani. Viereisessä poukamassa ne olivat vallanneet koko rantahiekan. Pienemmät liskot vierailivat uima-altaassa. Hotellin ravintolakatoksen yllä kiipeilevät makaki-apinat.

kuva
Pienemmät liskot kävivät välillä vilvoittelemassa uima-altaassa.

Saarta kutsutaan kuulemma Malesian Alcatraziksi, koska saarella sijainneessa vankilassa säilytettiin aikoinaan maan pahamaineisimpia vankeja.

Jostain mielen perukoilta hiipi mieleen Jack Nicholson ja Hohto-leffa, jossa perhe vietti talvea suljetussa hotellissa. Päästäisiinköhän me täältä koskaan pois? Mitä oli tapahtunut muille hotellivieraille?

Illalla hotellin manageri selitti jotain off-seasonista ja kertoi suurista suunnitelmista, joita heillä on Jerejakin varalle. Viidessä vuodessa kaikki olisi kuulemma toisin. Saarelle olisi rakennettu paljon lisää hotellikapasiteettia, uusia ravintoloita, casino… Ans kattoo, sano.

Tarina jatkuu…

 

Vinkki hotellinsa netistä varaaville: Nettilöydöt kannattaa tsekata varuiksi Tripadvisorista. Jokaisella on toki omat kriteerinsä eli kannattaa peilata muiden matkaajien kommentteja varoen, mutta yleensä suurimmat kuplat paljastuvat etukäteen sieltä.

2 comments

Add Yours
 1. meritähti

  No, todellakin kannattaa tutustua kohteeseen etukäteen, ellei nyt oo johonkin eurooppalaiseen viiden tähden hotelliin menossa 🙂 Itse en varaa ensimmäistäkään majoitusta lukematta ensin travel rewievsejä! Että sillai rehellisesti sanottuna niin oma moka! Mut reissatessa oppii 😉

  Liked by 1 henkilö

 2. Teija Laakso

  Kyllä me tutustuttiin Jerejakin vertaiskommentteihin etukäteen, mutta tässä tapauksessa ne olivat vanhentuneita, hotellin ”loiston” ajoilta. Joku valitti ruoasta ja joku maastopyöräreitin vaativuudesta, siinä se.
  Lisäksi opin olemaan luottamatta booking.comin ”Varaa nopeasti, enää kaksi huonetta jäljellä!”-varoitukseen. Jerejakissakin oli varatessa kuulemma enää kaksi huonetta vapaana. Niinpä…

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s