Kyllä taksikuski tietää: Langkawin paras ravintola

image

Teija Laakso  Taksikuskeilta saa yleensä ne parhaat vinkit. Niin nytkin.

Kun Eddie kuskasi tyttärensä Ainan kanssa perheemme Langkawin Pantai Cenangista kohti seuraavaa hotelliamme, Bella Vistaa saaren pääkaupungissa Kuahissa, hän mainitsi sivulauseessa; ”Siinä on muuten saaren paras ravintola ihan hotellin vieressä: Wonderland. Sinne vien perheeni aina pari kertaa vuodessa syömään.”

Ei siis mikään maksettu mainos eikä mikään hintava turistipaikka, jos Eddie vie sinne perheensäkin. Langkawilla kun turistiravintoloiden hinnat saattavat helposti olla moninkertaiset kansanpaikkoihin verrattuna. Eikä hinta kerro mitään ruoan tasosta.

Esimerkiksi Starbucksin kahvit maksavat 15-20 Malesian ringiä (reilut neljä euroa), kun nelihenkinen perheemme söi parhaimmillaan päivällistä juomineen 35 ringillä (8 euroa). Hyvälla ruokahalulla, ja ilman vatsavaivoja seuraukseksi.

Mutta se Wonderland! Sellainen parempi ’reikä seinässä -paikka isoine terasseineeen. Suuntasimme sinne heti ensimmäisenä iltana.

image
Wonderland on etelän maille tyypillinen reikä seinässä -ravintola. Päiväsaikaan pöydät ja tuolit on kerätty pois, eikä ravintolasta muistuta kuin tyhjä katos.

Ulkoasultaan se ei vakuuttanut. Iso terassi muovipöytineen ja muovituoleineen, kuten muuallakin. Mutta paikka täynnä sekä paikallisia että turisteja, ja palvelu pelasi. Heti ensimmäisenä iltana tarjoilijamme kertoi pahoittelen: ”Tänään voi ruoan kanssa kestää. Kokkimme isä on sairastunut, sydän, you know, hän joutui matkustamaan kauas maaseudulle isänsä luokse.”

image
Kurkistus Wonderlandin avokeittiöön. Kuvasta puuttuu valtava vauhti, jolla keittiöväki työskenteli, ilman pääkokkiakin.

Ja tunninhan se kesti, mutta kannatti odottaa: kanaa thaityyliin sekä friteerattuna, katkarapuja Tom Yam -tyyliin ja grillattuna, pinaattia, kasviksia ja riisiä.

Nam! Koko lysti juomineen sata ringiä neljältä hengeltä eli kylläkin yli tuplasti sen mitä tavallisissa kansanpaikoissa, mutta silti: reilut parikymmentä euroa.

Kahden katkaravun juhlaillallinen

Palasimme Wonderlandiin useasti, muun muassa uuden vuoden aattona. Silloin juhlistimme iltaa tilaamalla listan kalleimmasta päästä jättikatkarapuja,”tiger prawns”. Hinta kerrottiin grammoina, tilaus taas tehtiin kappaleittain, joten kysyimme mainiolta tarjoilijaltamme, montako tilata per nenä.

”Yleensä kaksi riittää”, hän sanoi.

Kaksi isoa katkarapuja per nenä?

image

Vaan riittihän se. Yksi katkarapu kun oli noin pienen lautasen mittainen. Ja jättimäisen hyvin valmistettu.

Ja uuden vuoden juhla-aterian hinta? Neljältä juomineen 130 ringiä, 30 euroa.

 

Reikä seinässä -paikoille ei ole osoitetta tai nettiosoitetta, mutta taksit tuntevat kyllä Wonderlandin tai Bella Vista -hotellin. Tältä paikka näyttää päiväsaikaan:

wonderland

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s