Malesia, täältä tullaan!

Teija Laakso
SAMSUNG CSC
Tässä seikkaillaan toisella puolella maailmaa, Kalifornian Santa Monica Beachilla. Vaan kohta on samalla porukalla suunta itään ja Kuala Lumpuriin!

Tyttären matkapuhelimen näyttö on vilkkunut jo muutaman viikon Kuala Lumpurin säätä. Vuorokauden alin 24 celsius-astetta kuulostaa aika mukavalta.

Enää neljä viikkoa, ja kärvistelemme perheen kanssa kuumankosteassa Malesiassa! Buukkasimme joululennot oikeastaan aika ex tempore, kun tuli itselle ja lapsille luvattua, että tämä pimeä talvi keskeytyy jossain vaiheessa aurinkoon ja lämpöön. Takuuvarmasti sitä ei löytynyt kovin paljon lähempää.

Mietimme valmismatkaa, mutta päädyimme omatoimimatkaan. Nyt onkin sitten matkan suunnittelun aika, vain lennot ja hotelli Kuala Lumpurista muutamaksi ensimmäiseksi päiväksi on varattu. Sitten lähdetään seikkailemaan!

Alta pari viikkoa aikaa, rajallinen budjetti, joulusesonki Malesiassakin, vaikka islamilainen maa onkin. Nelihenkinen perhe, jossa 12- ja 16-vuotiailla tytöillä vähän oma näkemyksensä siitä, mikä on kivaa. Neuvoteltavaa siis riittää.

Malesia on meille entuudestaan tuntematon, joten ensin pitäisi hahmottaa kokonaisuus. Suurkaupunki Kuala Lumpurin ohella haluaisimme jatkaa ainakin luonnon helmaan & rannoille, tutustumaan ainutlaatuiseen eläimistöön. Sopivassa suhteessa lepoa ja toimintaa.

Kätevintä näyttää olevan lentää Kuala Lumpurista haluamaansa jatkokohteeseen – vaan minne suuntaan lähteä? Ja jättää tilaa kuitenkin sattumille?

Emme halua käyttää pariviikkoistamme liikaa itse matkantekoon, vaan kokemuksiin.

Apuja tekniikasta

Tarkoittaa siis toiveita, penkomista, ennakkosuunnittelua, keskustelua, kompromisseja. Ja työkaluja tähän. Onneksi niitä alkaa olla.

Alkuun kukin meistä hakee Googlesta itseämme kiinnostavia kohteita ja YouTube-videoita. Ne voi suoraan linkittää ja merkitä Google Mapsin kartalle, joka kulkee sitten matkallakin kännykässä mukana. TripAdvisorista tsekkaamme muiden matkailijoiden suosittelemat hotellit. Googlen Street View’sta voi käydä katsomassa, miltä hotellit oikeasti näyttävät.

Malesian virallisilla matkailusivuilla  on oma trip plannerinsa, jonne voi pudotella haluamiaan kohteita. Vaan sovellus vaikuttaa hankalalta: matkan pituuden voi määritellä pisintään viikoksi, ja valittavat kiinnostuksen kohteet hyvin rajalliset. Ei tätä.

iPadille ladattava Tripomatic.com vaikuttaa lupaavalta. Syötät matkan pituuden, matkakohteen, ja sovellus ehdottaa kuvien kera sopivia paikallisia tutustumiskohteita, retkiä, hotelleja, hinta- ja muine tietoineen, ja sijoittaa ne myös kartalle. Lupaavaa.

Entäs sitten suomalainen CreateTrips.com? Ainakin Rantapallon artikkelin mukaan vaikuttaa kiinnostavalta: Eli Create Tripsistä voi ladata muiden tekemiä matkaoppaita eri kohteista – onlinena ilmaiseksi, offlinenä muutaman euron hintaan. Sinne voi myös luoda yhdessä muiden matkalaisten kanssa oman matkaoppaan, ja julkaista sen myöhemmin muidenkin iloksi.

Kuulostaa juuri sopivalta meidän perheelle, sillä 12-vuotiaamme onkin juuri aikonut tehdä Malesiasta oman kouluprojektinsa – tämä taitaa olla just se!

Onko sinulla vinkkejä reissumme suunnitteluun, entä Malesian must-kohteiksi joulun aikaan? Kerro ihmeessä!

3 comments

Add Yours
 1. meritähti

  Mulla on takana muutama Malesian vierailu mutta ei kokemusta lasten kanssa liikkumisesta mut enivei; jos tykkäätte seikkailla viidakkopoluilla Cameron Highlands on sikäli oivallinen kohde, että siellä on hieman viileämpi ilmasto kuin muualla. Penangin saarelta löytyy sekä kulttuurista sekamelskaa keskellä kolonialismin jäänteitä sekä rantakohteita. Melakan pieni kaupunki tarjoaa samoin siirtomaa-ajan historiaa mutta myös kivat yömarkkinat ja jokiristeilyjä. Kuala Lumpurissa on kiva lintupuisto, josta luulis lasten tykkäävän. Mun Malesia kokemuksia löytyy lisää täältä http://hurjiahommia.blogspot.com/

  Tykkää

  • Teija Laakso

   Kiitos, kävin heti katsomassa reissujasi! Penang onkin meillä tällä hetkeLlä ykkösenä matkustuslistalla, kun idän puolen saarilla on näköjään monsuuni pahimmillaan just
   tuohon aikaan. Cameron Highlandsista luin jostain, että joulun aikaan turistiruuhka on melkoinen, joten sinne tuskin mennään. Meidän perheellä vois kyllä toimia sellainen kuvio, että me mentäisiin aamuvarhain parin tunnin vaellukselle, sillä aikaa kun teinit nukkuu, ja iltapäivällä sitten jotain yhteistä kivaa, kuten jokiristeilyjä. Pääsitkö muuten koskaan sinne Borneon saarelle?

   Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s