Riippuliitoa Langkawilla

 

Teija Laakso Joka reissulla pitää kokeilla jotain uutta, ennen kokematonta. Tällä reissulla se oli riippuliitoa: tänään liitelin taivaalla laskuvarjon varassa, veneen kaarrellessa Pulau Cenangin turkoosin rantojen lähimaastossa.
Ihan mahtavaa! Eikä edes pelottavaa, vaikka niin kuvittelin etukäteen. Nytkin piti vain lähteä tyttöjen seuraksi, kun isäntä varasi jo kameramiehen paikan.
IMG-20151231-WA0001
Varauduin hengen salpautumiseen ja kuolemanpelkoon – johonkin sellaiseen, joka iski yllättäen viime kesänä Tykkimäen StarFlierissa. Kun yhtäkkiä tajusin heiluvani kymmenien metrien korkeudessa pelkkien vaijereitten varassa, muitten armoilla.

imageEhkä se oli nuoret kollit, jotka lauleskelivat keskenään ja päärryyttivät kilvan pikaveneen moottoria viedessään meidät Pulau Cenangin rannalta läheiselle autiolle saarelle, josta nousimme ilmaan. He olivat jotenkin niin tykästuneitä hommiinsa! Tai seurueeseemme kuulunut brasilialais-japanilainen pariskunta, joka oli myös vilpittömän innoissaan taivaalle pääsystä – ja yhtä innoissaan sen jälkeen.
Kun vielä lapsenikin palasivat omalta rundiltaan haltioituneena, mikäs minulla oli matkaan lähtiessä.

Valjaat ja pelastusliivit päälle, nuori mies kaveriksi ohjaamaan varjoa, pieni juoksu vitivalkoiselta hiekkarannalta, kunnes tuuli nappasi meidät matkaansa… Ja sitten mentiin, lähisaaria ympäri, kovan tuulen riepotellessa meitä välillä.
Oppaani kehotti minua päästämään otteeni irti, avaamaan käteni ja lentämään linnun lailla, vaan en malttanut (no, siitä tuli Titanic mieleen…) Mutta nautin joka sekunnista! Jopa siitä, kun laskeuduimme takaisin rannalle, ja vedimme laskun vähän liian pitkäksi, rantahiekan sijaan suoraan rantaveteen. Jotenkin tyypillistä meikäläiselle.

image Parasailing on Langkawilla yllättävän halpaa. Yleisin hinta pitkästä riippuliitokierroksesta on 120 Malesian Ringiä/ hlö, 90 MR lyhyestä kierroksesta. Me maksoimme 180 MR (vajaat 40 euroa) kolmen tytön liidättämisestä. Money well spent!

 

4 comments

Add Yours
  • Teija Laakso

   Kas kun mun kommentti ei tule näkyviin… Mutta kiitos Saana kun huomasit! euromäärä oli jostain syystä jäänyt tekstistä pois, mielestäni sen sinne jo lisäsin, ja nyt uudestaan. Mutta kolmen riippuliitely maksoi vajaat 40 euroa. Mielestäni ollut monissa muissa paikoissa 40-50 e per nenä!

   Tykkää

 1. meritähti

  Ei vitsit toi kuullostaa ihanalta! Oon aina halunnu kokeilla ja mahdollisuuksiakin on ollut; vaan sitten on menny pupu pöksyyn 😦 Oon todella korkeenpaikankammoinen mutta nään unia lentämisestä ja melkein uskon osaavani lentää! Toi sun ”lentokokemuksen” kuvaus sai tuon liitelyn vaikuttamaan entistä kiinostavammalta!

  Liked by 1 henkilö

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s